2D-peligrafiikka (TVT, 8.-9. lk)

01.04.2019

Yläkoulun valinnaiselle kuvankäsittelykurssille keväällä 2018 tehty kahden oppitunnin pituinen materiaali 2D-peligrafiikan peruskäsitteiden ymmärtämiseksi ja erityisesti perinteisen pikseligrafiikan luomiseksi. Aihetta käsiteltiin yhteensä noin viidellä tunnilla, tämä oli 2D-peligrafiikkaosuuden aloittanut kaksoistunti. Myöhemmillä tunneilla käsiteltiin spritejen (eli tässä tapauksessa pelihahmojen) ja tekstuuripalikoiden luomista, sekä kenttäsuunnittelua (peliä varten). 

Oppilaat tekivät osuuden päätteeksi portfoliotyönä pelikentän tai ruudun kaksiuloitteisesti pelistä (esim. Super Mario -tyylinen tasohyppelypeli), joka tehtiin aiemmilla tunneilla tehdyistä spriteistä ja tekstuuripalikoista.

PowerPoint-muotoinen materiaali tehtiin alunperin Google Slidella, joten se ei täysin vastaa sitä millainen se on ollut alkuperäisessä muodossaan (esim. GIF-animaation sijaan aloitusdiana on still-kuva).


Viimeisimmät blogikirjoitukseni

Yläkoulun valinnaiselle kuvankäsittelykurssille keväällä 2018 tehty kahden oppitunnin pituinen materiaali 2D-peligrafiikan peruskäsitteiden ymmärtämiseksi ja erityisesti perinteisen pikseligrafiikan luomiseksi. Aihetta käsiteltiin yhteensä noin viidellä tunnilla, tämä oli 2D-peligrafiikkaosuuden aloittanut kaksoistunti. Myöhemmillä tunneilla...

Kultaisen säännön etiikka - hyvän ihmisen ominaisuudet, hyveet, etiikka ja moraali. Loin oheisen materiaalin keväällä 2018, käsittelin materiaalissa myös uskontojen etiikkaa (islamilainen, buddhalainen, katolilainen, ortodoksinen ja luterilainen etiikka), sekä tietenkin itse kultaisen säännön etiikkaa erityisesti luterilaisuuden ja kristinuskon...